Overzicht: Dit gebeurde tot dusver bij Club Brugge in de affaire-Bayat

Club Brugge nieuws
Club Brugge nieuws Foto: © ©ClubBruggeFans
Ivan Leko (trainer Club Brugge)De Belgische voetbalwereld davert vandaag op zijn grondvesten nadat het parket huiszoekingen organiseerde bij verschillende Belgische clubs en verschillende personen oppakte in het kader van een grootschalig onderzoek naar financiële fraude en matchfixing. Ook Club Brugge kreeg een bezoek van de politie. Hieronder volgt een onderzoek van alles wat tot dusver gebeurd is.

Huiszoeking

Om 8u deze ochtend kwamen speurders aan op het Jan Breydelstadion voor een huiszoeking in de kantoren van Club Brugge. Volgens advocaat Walter Van Steenbrugge werden daarbij administratieve stukken opgevraagd, wellicht met betrekking op vijf transfers die Club de voorbije jaren deed met Mogi Bayat en Dejan Veljkovic, de twee makelaars die de spilfiguren van het onderzoek vormen. Dat vertelde hij aan Radio 1.Bart Verhaeghe bevestigt aan De Tijd dat Bayat tussenkwam in de transfers van Anthony Limbombe van Club naar Nantes en Kaveh Rezaei van Charleroi naar Club. Veljkovic was de makelaar van Mats Rits, Ivan Tomecak en Karlo Letica op het moment dat zij bij Club tekenden. De opgevraagde documenten zouden contracten zijn tussen de makelaars en spelers, Club zelf zou geen betrokken partij zijn in het onderzoek. Ook Humo schrijft ondertussen dat het onderzoek van Club enkel betrekking heeft op transfers, niet op matchfixing.

Ivan Leko

Ivan Leko verscheen deze ochtend niet in het Jan Breydelstadion, want de trainer werd 's ochtends aan zijn woning in Zoersel door de politie opgepikt voor verhoor. Over de aard van dat verhoor bestaat nog altijd onduidelijkheid, aangezien advocaat Walter Van Steenbrugge pas rond 14u arriveerde om de Kroaat bij te staan. Eerder op de dag werd wel gemeld dat Leko niet in verdenking wordt gesteld, maar Van Steenbrugge verklaarde aan Radio 1 dat hij niet weet of Leko getuige dan wel verdachte is.Wellicht wordt Leko gehoord omwille van zijn relatie met Dejan Veljkovic. De Servische makelaar loodste Leko in 2009 van Germinal Beerschot naar Lokeren en bezorgde hem in 2014 ook zijn eerste job als trainer, bij OH Leuven, weet VTM Nieuws. Pas als het verhoor afgerond is, zal er wellicht definitief duidelijkheid komen.
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand