Vrijspraak Wesley zet kwaad bloed: “Het is spotten met ons”

Wesley Moraes showt zijn buikspieren

20 oktober 2018 09:33 - Vrijdag besliste de Geschillencommissie Hoger Beroep na een soap van twee maanden verrassend dat Wesley Moraes niet geschorst wordt voor zijn rode kaart tegen Moeskroen op de tweede speeldag. Ook Mehdi Carcela (Standard), Eric Ocansey (AS Eupen) en Loris Brogno (Beerschot-Wilrijk) gingen vrijuit. Tot grote onvrede van zowat iedereen.

Onder meer Charleroi, Moeskroen, KV Kortrijk en AA Gent uitten hun onvrede in de kranten. Zij krijgen bijval van Pierre François, CEO van de Pro League. “Ik begrijp de reactie van de clubs waarvan de spelers gesanctioneerd werden op basis van de ene of de andere tabel en die spreken van een ongelijke behandeling”, stelt hij in Het Nieuwsblad.

“Deze uitspraak is een totale verloochening van het werk van de Pro League. Meer zelfs, het is spotten met ons. Eerst negeerde de commissie dat de nieuwe tabel goedgekeurd werd. Nu verwerpt dezelfde commissie de vorige tabel die vier jaar lang netjes werd toegepast.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Was de vrijspraak terecht?

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.