‘Club Brugge breekt alle records en strijkt recordbedrag van 32 miljoen op’

Cools - Wesley - Dennis - Poulain (Club Brugge - Zulte Waregem)

29 november 2018 12:01 - Club Brugge verzekerde zich via de landstitel van een plaats in de poules van de Champions League. Dat de vetpotten van het kampioenenbal de nodige miljoenen in het laatje brengen, is een publiek geheim. Dit seizoen breekt blauw-zwart evenwel álle (Belgische) records.

Het Laatste Nieuws berekende dat Club nu al zeker is van ruim 32 miljoen euro. “Nu Club Brugge mathematisch zeker is van de derde plaats, én knap een punt pakte op Dortmund, mag het al ruim 32 miljoen euro op de bankrekening bijschrijven. Het plaatsje in de 32ste finales van de Europa League levert 500.000 euro extra op”, verduidelijkt de krant.

“Club ving eerder 15,25 miljoen voor deelname aan de poulefase van de Champions League. Komt daarbij: ongeveer 4,5 miljoen aan tv-rechten, vijf keer 900.000 euro voor de vijf verzamelde punten en een extra premie die werd toegekend op basis van de UEFA-coëfficiënten. Club laat in die ranking zes clubs achter zich en krijgt daarvoor nog eens 7,7 miljoen. Nooit was de Champions League lucratiever voor een Belgische club.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.