Football Leaks: ‘Verhaeghe kreeg flinke som voor Meunier’

Bart Verhaeghe (Club Brugge - Anderlecht)

28 november 2018 12:52 - Football Leaks kwam afgelopen weken met enkele zaken binnen de voetbalwereld naar buiten. Nu meldt Het Nieuwsblad dat Bart Verhaeghe zo’n 550.000 euro zou hebben gekregen door de transfer van Thomas Meunier naar Club Brugge.

Verhaeghe kocht de vleugelspeler in 2014 via een eigen bedrijf in Luxemburg voor 1,5 miljoen euro. Negen maanden later verkaste hij voor 2,05 miljoen naar Club Brugge. Dat is aldus een meerwaarde van 550.000 euro.

“Dat was in de beginperiode van mijn voorzitterschap en om moeilijke onderhandelingen met spelersmakelaar Didier Frenay te vermijden. Omdat we toen met Club Brugge net flink hadden geïnvesteerd, heb ik de nodige 1,5 miljoen euro voorgeschoten”, reageert Verhaeghe.

Alles gebeurde legaal en transparant, zo verzekert Verhaeghe. Even later werd Meunier verkocht voor zes miljoen euro. “Geld dat integraal naar Club Brugge ging. Anders hadden we dat nog moeten delen. Aan deze transactie is niet abnormaals. Perfect legaal. Waar hebben we het over?”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.