‘Dit recordbedrag houdt Club Brugge over aan Champions League-avontuur’

Champions League

De Champions Leaguecampagne 2018-2019 zit erop voor Club Brugge. Blauw-zwart pakte in totaal zes punten en dat levert miljoenen euro’s op.

Het Nieuwsblad meldt dat Club zomaar eventjes 33,35 miljoen euro overhoudt aan zijn passage in de Champions League. “Sportief kan Club Brugge terugblikken op een geslaagde campagne en financieel schrijft het straks een Belgisch record neer in de boekhouding. Club verdiende uiteindelijk maar liefst 33,35 miljoen euro aan de Champions League”, staat er te lezen in de krant.

“Vóór de groepsfase was Club al zeker van een startpremie van 15,25 miljoen euro, ongeveer 4,5 miljoen euro tv-geld en een premie omtrent de coëfficiënt van rond de 7,7 miljoen, maar daar kwamen dus nog bonussen bij”, benadrukt de krant.

900.000 euro per punt

Concreet komt het neer op 900.000 euro per punt. Dankzij de zes gepakte punten, verdient Club dus nog eens 5,4 miljoen euro extra. En tot slot strijkt Club ook nog eens 500.000 euro op omdat het zich als derde in de poule wist te plaatsen voor de Europa League.

12 december 2018 15:43 - Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.