Leko trekt de kaart van de jeugd: “Het is een speciale situatie”

Ivan Leko op persconferentie (Club Brugge - Standard)

06 december 2018 15:13 - Club Brugge werkt vrijdag de openingswedstrijd van de achttiende speeldag in de Jupiler Pro League af op het veld van Waasland-Beveren. De kans lijkt groot dat Ivan Leko daarbij een beroep zal doen op enkele jongeren.

Met Lois Openda (18), Brandon Baiye (17), Noah Fadiga (19) en Cyril Ngonge (18) zitten er alvast vier beloften in de kern. “Het is alleszins een speciale situatie”, oordeelt Leko. “Die jongens hebben talent, maar er is een enorm verschil tussen jeugdvoetbal en elke match moeten winnen bij een topclub. We moeten hen vertrouwen geven, goed begeleiden en focussen op het belangrijkste doel: de volgende match winnen.”

Club werd alvast gediend door het feit dat er geen midweekvoetbal op het programma stond. “Eens 3 trainingen op een rij kunnen doen en intensief toewerken naar een wedstrijd is belangrijk voor hen. Zo kunnen ze de intensiteit oppikken. Deze generatie is totaal anders dan die van 20 jaar geleden. Elk jong talent wordt onmiddellijk tot nieuwe Messi of Izquierdo verheven en iedereen eist zijn kans op. We spelen daarop in, maar moeten de lat voor iedereen even hoog leggen. Als je in de eerste ploeg zit, draait het niet om kwantiteit, maar om kwaliteit.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Wie maakt het meeste kans op speelminuten?

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.