Nog jong talent op komst bij Club: “Van twee jongens ben ik redelijk gerust”

06 december 2018 11:21 - Het valt op dat dit seizoen de jeugd opvallend veel kansen krijgt bij Club Brugge. In de eerste weken van het seizoen liet Ivan Leko al Lois Openda en Brandon Baiye debuteren en de voorbije weken haalde hij ook Noah Fadiga en Cyril Ngonge bij de A-kern.

Hoofd opleidingen Pascal De Maesschalck is niet verbaasd. “Een paar jaar geleden hebben we dat ook gehad. Storm, Dierckx, Bolingoli, Mechele, Engels. Ik weet dat zoiets zal terugkomen, omdat we jongens hebben met capaciteiten. Academyspelers haalden toen 29 procent van de speelminuten, in play-off 1 zelfs meer dan 30 procent. Er is wel één groot verschil: toen wonnen we de beker van België, maar werden we geen kampioen. Bij de kampioenenploeg die we nu zijn, ligt de lat zeer hoog”, stelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

En we mogen in de nabije toekomst nog meer jeugd verwachten. “Club zal altijd een kans geven aan jongeren. Ik ben hier sinds 2011, ik heb er veel zien passeren. Sommigen grijpen hun kans, anderen spelen elders en hadden een kortere passage. Nikola Storm is er nu door, Birger Verstraete ook, en Jur Schryvers doet het ook niet verkeerd. Er komen nog anderen aan, van twee jongens ben ik zelfs redelijk gerust. Maar alles op zijn tijd.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Moet Club zijn eigen jeugd nog meer kansen geven?

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.