Pro League verscherpt regels na incident Club Brugge-Anderlecht

Sfeerbeelden Club Brugge - Anderlecht (5-0)

De raad van bestuur van de Pro League heeft de regels rond racisme en spreekkoren aangepast en verscherpt, dat meldt De Morgen. Na het antisemitische incident van Club Brugge werden maatregelen getroffen.

20 december 2018 18:00 - Tijdens de wedstrijd tegen Anderlecht op 26 augustus zongen enkele fans antisemitische liederen. Een video van het incident is afgelopen woensdag naar buiten gebracht. Nu zal een meer daadkrachtige vervolging van dergelijke feiten mogelijk worden gemaakt door de verscherping van de regels.

“Vanzelfsprekend veroordeelt de Pro League met klem dergelijke wansmakelijke gezangen. De Pro League nam na het zien van de beelden contact met Club Brugge om te vernemen welke stappen ondernomen werden of zullen worden”, luidt het oordeel ineen persbericht.

“De Pro League vernam dat ettelijke personen die zich bezondigden aan deze spreekkoren intussen geïdentificeerd werden en gesanctioneerd werden met een burgerrechtelijk stadionverbod. In samenspraak met Club Brugge zal de Pro League de sancties van deze personen verder opvolgen.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Een goede maatregel?

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.