“Als Vanaken bij PSV speelde, bracht hij 10 miljoen meer op”

Hans Vanaken interview (Club Brugge - KRC Genk)

Woensdag raakte bekend dat Ajax komende zomer 75 miljoen euro krijgt voor Frenkie de Jong, die naar FC Barcelona trekt. Het transferbedrag kan door bonussen zelfs nog oplopen tot 86 miljoen. Het staat in schril contrast met het transferrecord van Club Brugge, dat op ‘slechts’ 15 miljoen staat.

24 januari 2019 08:54 - Aad de Mos komt op dat vlak met een opvallende vaststelling. “Mocht Hans Vanaken bij PSV spelen in plaats van bij Club Brugge: hij bracht tien miljoen meer op”, stelt de analist in Het Nieuwsblad.

Vincent Mannaert weet ook hoe dat komt. “Kijk, net dat chauvinisme van De Mos is heel belangrijk. Als Nederlander prijst hij de waarde van de Nederlandse clubs en spelers de hemel in. Dat doet ook de Nederlandse pers. In België is dat veel minder het geval. Maar wat wel klopt: Ajax heeft inderdaad een geweldige historiek. Vier Europacups I en de erfenis van Cruijff wis je niet zomaar uit. Daarnaast investeert het zelf ook zwaar in nieuwe spelers.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Moet Club Brugge hogere sommen vragen voor zijn sterkhouders?

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.