“Ik had wel in het systeem van Leko kunnen passen”

Laurens De Bock juicht

Ivan Leko gooide anderhalf jaar geleden bij zijn aanstelling de boel helemaal om en schakelde over naar een 3-5-2-systeem. Dat had zijn gevolgen voor een aantal titularissen. Zo verloor linksachter Laurens De Bock plots zijn basisplaats en een jaar geleden vertrok hij dan maar naar Leeds United.

26 januari 2019 09:24 - Ondertussen speelt De Bock voor KV Oostende, waarmee hij zondag tegenstander is van Club. Hij stelt dat Ivan Leko hem op de verkeerde positie uitspeelde. “Ik denk wel dat ik in het systeem had kunnen passen, maar dan aan de linkerkant in het centrale verdedigingstrio”, oordeelt hij in Het Nieuwsblad.

“Dat heb ik vroeger nog gedaan. Maar als aanvaller op de flank, neen. Club heeft nooit gezegd dat ik weg moest, hè. Leeds kwam met een mooi aanbod en Club ging akkoord. Ik had ook gewoon op mijn tanden kunnen bijten. Kijk naar Ethan Horvath: hij zat in dezelfde situatie en is nu eerste doelman. Maar ik wilde nooit de spijt hebben dat ik het buitenland niet geprobeerd zou hebben. Plus, ik had alles gewonnen in ­België. Verandering van lucht geeft wel weer wat motivatie. Dat had ik nodig.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Had Leko De Bock moeten proberen als linker centrale verdediger?

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.