Club, Cercle en Anderlecht moeten ingrijpen of ze riskeren boete

Jan Breydelstadion

De slechte grasmatten bijClub Brugge, Cercle Brugge en RSC Anderlecht kunnen een kostelijk probleem worden. Die clubs riskeren nu een boete, zo meldt Het Nieuwsblad.

12 februari 2019 17:10 - De Pro League volgt met argusogen de evolutie van de slechte velden. Een controleur zal in aanloop naar de play-offs de grasmatten in de gaten houden. Sporting Lokeren staat laatste in het klassement, maar heeft wel de beste grasmat. De greenkeepers van de club wonnen vorig seizoen de eerste prijs voor beste grasmat van het land.

Door het dubbelgebruik in het Jan Breydelstadion door Club en Cercle is de grasmat een probleem. Deze week worden er drie wedstrijden op acht dagen gespeeld. Clubs die hun terrein niet goed onderhouden riskeren een boete van 25.000 euro.

Als een match moet worden uitgesteld dan wordt die boete opgetrokken tot 50.000 en zelfs 100.000 euro. Daarbovenop komt ook de productiekost van de tv-rechtenhouder: 75.000 euro. De boetes kunnen aldus hoger oplopen dan het aanleggen van een nieuwe mat.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.