Dubbele straffe statistiek zet Europese topavond van Club nog wat extra in de verf.

Vormer - Dennis - Wesley (Club Brugge - Sint-Truiden)

Een Europese overwinning tegen Red Bull Salzburg, slechts weinigen waren vooraf overtuigd dat het kon. De Oostenrijkse kampioen is een machine, maar struikelde gisteren voor het eerst sinds lang en dat uitgerekend in Jan Breydel. En de blauw-zwarte fans zagen eindelijk nog eens een thuiszege.

15 februari 2019 14:54 - De cijfers logen er op voorhand niet om: Salzburg, dat in de groepsfase van de Europa League een feilloze 18 op 18 boekte, had dit seizoen nog geen enkele match verloren. Straffer nog, de verliesbeurt van gisteravond komt er na een ongeslagen reeks van maar liefst 31 (!) matchen. Vorig seizoen greep dit team nog onterecht naast de finale van de Europa League.

Maar dat is nog niet alles, de stuntoverwinning van gisteren is voor Club meteen ook de eerste Europese thuistriomf in meer dan drie jaar. Van 5 november 2015 tegen het Poolse Legia Warschau is het geleden dat het blauw-zwarte legioen nog eens mocht juichen in Europa. Wat volgde, waren vier draws en vijf nederlagen. Tot gisteren dus, eindelijk de verlossing.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.