VAR komt met uitleg na niet gegeven penalty: “Wij gingen mee in die gedachtegang”

Fans van Club (Club Brugge - KRC Genk)

Club Brugge voelde zich bestolen na het gelijkspel tegen KAA Gent. Birger Verstraete maakte een ogenschijnlijke penaltyfout op Hans Vanaken, maar er werd geen elfmeter gegeven. Tegenover Het Nieuwsblad komt VAR-verantwoordelijke Kris Bellon met een uitleg.

05 februari 2019 11:58 - Bram Van Driessche zag in eerste instantie geen strafschopfout. Achteraf gezien was het wel een overtreding. “Ja. Dat besefte ik ook toen ik thuiskwam. Maar er is een uitleg voor. Het ging bij ons om het totaalbeeld. Ten eerste stond Van Driessche uitstekend geplaatst en deed hij meteen teken dat het geen fout was.”

“Wij gingen mee in die gedachtegang”, gaat Bellon verder. “Ten tweede zagen wij op de beelden dat Verstraete over de bal – die Bronn wilde ontzetten – was gesprongen en dat hij zo op Vanaken was terechtgekomen. We hebben te snel besloten om die twee elementen te volgen. We hadden moeten zeggen: Keep it simple.”

Geen clean error?
“Klopt. Ik had in Brams oortje moeten zeggen: Je komt maar beter kijken. En dat zou Bram dan ook wel hebben gedaan. Toen we dan thuis de beelden van de camera achter het doel zagen, werd wel duidelijk: we zaten ernaast. Geen prettig gevoel”, aldus Bellon.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Comments are closed.