Vormer neemt geen blad voor de mond na pijnlijke afgang: “We hebben het verpest”

Ruud Vormer fronst de wenkbrauwen (Club Brugge - KRC Genk)

Na een 4-0 pandoering toch de pers trotseren, chapeau Ruud Vormer. Onze kapitein is nooit te beroerd om zijn verantwoordelijkheid op te nemen en deed dat ook na de Europese dreun tegen Salzburg. En onze Nederlandse aanjager nam naar goede gewoonte geen blad voor de mond.

22 februari 2019 09:41 - “Verschrikkelijk! De eerste helft was een dramatische helft van onze kant. In de tweede helft zet je het wel recht omdat de coach eventjes losging tijdens de rust, dat is heel normaal. Ik had op zich nog wel het gevoel dat er iets meer in zat. Als we de 3-1 maken? Aan ‘als’ hebben we niks hé”, stelde Vormer onomwonden bij Filip Joos.

“Dat schot van Dennis bij 0-0, hij moet die bal rustig in de verste hoek plaatsen, dan is het altijd goal. Maar je staat hier wel met 4-0 hé. Qua verdedigen als team was het ook niet best. We lieten zoveel ruimte, we wilden ook een beetje pressen, maar ze legden de bal in de hoeken bij ons en dan heb je een probleem”, klonk het bitter.

“In de eerste helft hebben we het gewoon verpest, echt waar. In de tweede helft creëer je nog wat, maar die 4-0 is wel heel erg hoor. Het is moeilijk om het recht te zetten. Tijdens de rust probeer je elkaar weer op te peppen. Je zegt tegen de jongens dat het nog kan, maar weet je: voetbal is zo’n aparte sport, soms lukt het niet om de jongens in het gareel te krijgen.”

Ruud Vormer gaf wel toe dat de tegenstander een maatje te groot was, althans vanavond toch: “Salzburg is gewoon een goed team, eerlijk is eerlijk. Als je er vier in ’t bakkie krijgt, heb je niks te vertellen, toch?

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.