Ruwe diamant Diatta schittert, maar heeft in begin veel afgezien: “Ik dacht dat ik ging sterven”

Krepin Diatta van Sarpsborg 08 naar Club Brugge

Niks of niemand kan nog naast de fenomenale prestaties van Krépin Diatta kijken. De 20-jarige winger uit Senegal speelt op zijn linkerflank al enkele weken zijn rechtstreekse tegenstander aan flarden. Maar zo geweldig het hem nu vergaat, zo moeilijk was het begin in Brugge.

02 maart 2019 16:01 - “Die eerste weken bij Club Brugge… Ik dacht dat ik ging sterven. Elke dag moest ik, na de training en de lunch, in mijn eentje lopen. Bijna twee maanden aan een stuk. Ik was kapot toen ik thuiskwam. Zelfs bellen naar mijn papa lukte niet meer”, vertelt onze nieuwe chouchou in Het Laatste Nieuws.

“Nu nog denk ik soms: ‘Willen ze me hier dood of wat?’ Maar als ik dan tijdens een match een sprint trek, schrik ik van mezelf. ‘Hoe is het in godsnaam mogelijk dat ik dit kan?'” Diatta boekt snel progressie, al was het wel even wennen aan zijn positie: “Vroeger was ik een nummer 10 of een van de aanvallers in een 4-3-3”, doet de Senegalese wingback uit de doeken.

“Nu gaat het op en neer. Ik moet er dan ook mijn hoofd bijhouden. Als ik in dit systeem niet inzak wanneer de bal op de andere flank is, ontstaat er zo’n grote ruimte in mijn rug dat de tegenstander meteen kan scoren als het snel van kant verandert. Ik ben dus verplicht om om aan te vallen én te verdedigen. Ach, op een dag zal ik hier dankbaar voor zijn. Je weet nooit op welke positie je later je carrière gaat beëindigen”, besluit Diatta.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.