Diatta was grof wild op transfermarkt, maar Club raakte gevoelige snaar: “Die geste heeft me zeer geraakt”

Krepin Diatta van Sarpsborg 08 naar Club Brugge

Met Krépin Diatta haalde blauw-zwart in de winterstop van vorig seizoen een absoluut goudklompje in huis. De 20-jarige winger gold als een van de grootste Afrikaanse talenten en stond dan ook op de radar van tal van mooie Europese clubs. Toch koos hij voor Club en dat was hoegenaamd geen toeval.

21 maart 2019 17:12 - In Sport/Voetbalmagazine doet onze dribbelvaardige en explosieve flankaanvaller het verhaal van zijn transfer uit de doeken: “Club is mij in de winter van 2018 komen opzoeken in Afrika. Voor ons Afrikanen is dat een groot teken van respect. Die geste heeft me zeer geraakt. Niet veel clubs zouden dat er voor over hebben”, vertelt Diatta.

“Ik had nog andere mogelijkheden: Stade Rennes, Lille OSC, Olympique Marseille, Real Betis, … Maar ik was nog zo jong en vond dat het beter was om voor Club Brugge te kiezen. Marseille klinkt mooi, maar zou ik daar mogen meedoen? Het kon goed zijn dat ik er één of twee seizoenen bij de jeugd zou moeten spelen.”

En dan was er nog iemand die een goed woordje deed voor Club, een oude bekende: “Khalilou Fadiga speelde ook een rol. Hij was lovend over Club Brugge, toen hij op hetzelfde vliegtuig zat als ik, op weg naar de ceremonie van de CAF, voor beste speler van Afrika en beste jongere. Hij vond Club een familiale ploeg, ideaal voor een jonge speler.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.