Drie statistieken bewijzen het: Club Brugge is en blijft populairste club van België

Cantusgezangen (Club Brugge - Gent)

Dat Club Brugge een hondstrouwe achterban heeft, staat buiten kijf. Al is het altijd leuk als statistieken even zwart op wit benadrukken hoe loyaal en toegewijd de blauw-zwarte fans zijn.

27 maart 2019 20:38 - Volgens Sport/Voetbalmagazine mocht de uittredende landskampioen dit seizoen gemiddeld 23.000 fans verwelkomen in de vijftien afgewerkte thuismatchen in de reguliere competitie. Eerste achtervolger is Standard met gemiddeld 19.148 bezoekers, een verschil van maar liefst 20 procent.

En het wordt nog straffer want als we een blik werpen op de top-10 van de best bezochte competitiewedstrijden in de Jupiler Pro League zien we maar liefst acht thuismatchen van Club opduiken. Het hoogtepunt was de topper tegen Genk van zondag 17 februari met maar liefst 26.475 bezoekers.

Thuis is het dus telkens razend druk, maar ook uit kan Club rekenen op een stevige schare fans: gemiddeld 1.336 stuks. Al moet het wel gezegd dat dat cijfer veel te maken heeft met de stadsderby tegen Cercle. Op ‘verplaatsing’ mochten we immers 6.229 fans meenemen. Zonder die match komen we gemiddeld aan 986 supporters. Enkel Anderlecht doet iets beter met 989.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.