Horvath over donkere periode in Brugge: “Mijn ouders en mijn vriendin hebben mij erdoor getrokken”

Ethan Horvath flatert met de Verenigde Staten tegen Portugal

Mentaal lijkt Ethan Horvath anno 2019 ijzersterk, maar dat was vorig seizoen wel even anders. Na een verkeerd ingeschatte vrije trap van Ruslan Malinovskyi op het veld van Genk schoof Ivan Leko zijn doelman opzij. Het begin van een donkere en loodzware periode voor de Amerikaanse goalie.

10 maart 2019 10:16 - “We hadden tien matchen gewonnen en dan maakte ik wat foutjes. Of het nu oneerlijk was of niet, aan de beslissing van de coach om mij op de bank te zetten, kon ik niks veranderen. Het was een ellendige periode, hoor. Je bent 21 jaar en er komt veel op je af. Er kwam een andere keeperstrainer en met Vermeer en Gabulov kwamen er nieuwe doelmannen en extra concurrentie bij”, getuigt Horvath in HLN.

“Mijn ouders en mijn vriendin hebben mij erdoor getrokken. Ik wist het écht niet meer, ik wist niet hoe ermee om te gaan. De twijfels waren groot. Mijn familie herinnerde mij eraan dat het mijn droom was om in Europa te spelen, dat ik niet mocht opgeven”, vertelt onze Amerikaanse doelman.

“Ze hamerden elke dag op het feit dat ik veel kwaliteiten heb en benadrukten dat ik opnieuw succesvol zou zijn. Vandaag denk ik niet meer aan die periode, wél heeft het mij sterker gemaakt. Als ik nu een fout maak, ga ik gewoon door”, klinkt het overtuigd.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.