“Respect voor Moeskroen, maar we moeten er geen Barcelona van maken”

Ivan Leko (Club Brugge - AZ)

Club Brugge-Moeskroen is doorgaans een doorsnee affiche, maar nu de Henegouwers aan een geweldige reeks bezig zijn in 2019 krijgt de laatste match van de reguliere competitie toch een extra tintje. Al wil dat niet zeggen dat ze bij blauw-zwart schrik hebben van de opponent.

17 maart 2019 12:39 - “Chapeau voor Moeskroen en voor wat die ploeg de voorbije drie maanden heeft getoond. Ze hebben gewonnen op Genk, gewonnen op Gent en een punt gepakt op Standard. Ze tellen zes overwinningen en twee draws dit jaar én met goed voetbal. Al die matchen die ze hebben gewonnen, hebben ze ook verdiend gewonnen”, klinkt het respectvol bij Ivan Leko.

“Dat wil zeggen dat wij op ons best moeten zijn als we willen winnen en we willen absoluut winnen. We zitten in een goeie flow qua spirit, voetbal en energie en ik verwacht een open match tussen twee teams die allebei een doelpunt meer willen scoren dan de tegenstander”, stelt onze coach.

Die is echter niet bang van de tegenstander: “Respect voor wat Moeskroen tot nu toe getoond heeft, vooral in 2019, maar wij zijn Club Brugge. Wij spelen thuis en we moeten op het veld laten zien wat we de laatste weken getoond hebben: dat hier kwaliteit, mentaliteit en grinta aanwezig is om elke volgende match te winnen.”

Is onze 41-jarige trainer toch niet extra op zijn hoede? “In voetbal heb je geen enkele makkelijke wedstrijd. We hebben dit seizoen thuis tegen Beveren, Waregem en Charleroi punten verloren en dat wil zeggen dat je telkens 100% moet zijn. Wij zijn echter Club Brugge, geen excuses dus. We moeten respect opbrengen want Moeskroen is qua punten gewoon de beste ploeg in 2019, maar we moeten er ook geen Barcelona van maken.”

Leko eindigt zijn hoofdstuk over Moeskroen met de nadruk op de kracht van zijn eigen team: “Wij moeten gewoon ons voetbal spelen. Dat wil zeggen: vol gas van de eerste tot de laatste minuut. Thuis zijn wij altijd en tegen eender welke tegenstander in België favoriet. We moeten gewoon tonen dat we die status van favoriet in elke thuismatch verdienen.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.