Leko pareert insinuaties over penalty’s in Jan Breydel onder druk van thuispubliek

Ivan Leko geeft aanwijzingen (Club Brugge - Gent)

Speelt het Brugse thuispubliek een hoofdrol in het toekennen van penalty’s door de arbitrage? Dat riedeltje hebben we de voorbije weken, maanden en zelfs jaren al vaker gehoord en die kritiek is ook Ivan Leko niet ontgaan. Op zijn persconferentie gaf de Kroatische coach dan ook tegengas.

09 maart 2019 15:29 - “We kunnen zeggen dat het een lichte penalty was tegen STVV, maar penalty is penalty. Er was ook een VAR aanwezig en dit seizoen hebben we al veel situaties gehad dat we die penalty’s niet kregen, ook thuis voor ons eigen publiek”, geeft Ivan Leko fijntjes aan.

“Dat is belangrijk, want ik lees ook dat onze supporters belangrijk zijn voor wat betreft penalty’s in het voordeel van Club. Tegen Gent heeft heel België nochtans de penalty (van Verstraete op Vanaken, red.) gezien, maar werd er niet gefloten. Ook thuis tegen Charleroi hadden we een 100% penalty moeten krijgen”, zet Leko de puntjes op de i.

“Daardoor hebben we in totaal vijf punten verloren en met die vijf punten erbij krijg je meteen ook van een ander verhaal in het klassement. Al spreek ik eigenlijk liever over vandaag en morgen dan over gisteren.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.