‘Man v/d Match’ Amrabat: “Heb trainer gezegd dat ik speel waar team mij nodig heeft want wil kampioen worden”

Sofyan Amrabat moet zowat de meest polyvalente speler in onze competitie zijn. De 22-jarige sierlijke krachtpatser op het middenveld depanneerde tegen STVV nog maar eens op een andere positie, dit keer speelde hij centraal in de driemansdefensie.

04 maart 2019 20:37 - Amrabat verving onze rots in de branding Brandon Mechele met verve en droeg zelfs offensief een mooi steentje bij. Een serieuze opsteker voor de man met rugnummer 6 want de voorbije weken had hij het niet altijd makkelijk op voor hem ongewone posities. En toch mort Amrabat niet.

“Ik denk dat ik inmiddels op zes verschillende posities heb gespeeld, maar ik heb bij de trainer aangegeven, en dat blijf ik ook zeggen, dat het team het belangrijkste is. Natuurlijk speel ik het liefste op het middenveld want dat is mijn natuurlijke positie, maar ik speel waar het team mij nodig heeft.”

Van een onbaatzuchtige teamspeler gesproken, maar de ex-speler van Feyenoord heeft dan ook een duidelijk collectief doel voor ogen: “De ploeg is het belangrijkste want ik wil heel graag kampioen worden. Je bent als speler ondergeschikt aan het elftal, dan moet je spelen waar je nodig bent en vandaag was dat centraal achterin. Ik ben blij dat het aardig is gelukt.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.