Anderlecht krijgt 4.000 euro boete voor gezangen gericht tegen fans van Club Brugge

Blauw-zwart ging twee weken geleden voor het eerst in 21 jaar winnen op het veld van eeuwige rivaal Anderlecht, een zege die nog lang in het collectieve geheugen gegrift zal staan. Voor paars-wit was het dan weer een horroravond die bovendien ook nog een financieel staartje krijgt.

18 april 2019 09:37 - Tijdens de met 2-3 verloren thuiswedstrijd lieten de RSCA-supporters niet de meest fraaie gezangen optekenen: “Het is de hoer van FCB” en “Alle boeren zijn homo’s”, klonk het respectievelijk aan het adres van scheidsrechter Bram Van Driessche en de bezoekende fans.

Het Bondsparket van de Belgische voetbalbond heeft intussen een boete van 4.000 euro gevorderd voor de discriminerende gezangen, maar bij Anderlecht gaan ze niet akkoord met die straf. Dat betekent dat de Geschillencommissie uiteindelijk een oordeel zal moeten vellen.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.