De kogel is door de kerk: Malinovskyi vrijgesproken en dus in actie tegen Club

De Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond heeft Ruslan Malinovskyi vrijgesproken na een vermoeiende saga die meer dan een week geduurd heeft. Dat betekent dat de Genkse sterkhouder uit Oekraïne komende zondag gewoon inzetbaar is tegen Club Brugge.

12 april 2019 18:34 - Malinovskyi pakte vorige week zaterdag een rode kaart nadat hij Birger Verstraete van AA Gent bij het neerkomen in het gezicht had geraakt met de onderkant van zijn schoen. Bondsprocureur Kris Wagner was niet mals voor de krachtige middenvelder van Genk en vorderde een straf van maar liefst zeven speeldagen en een boete van 7.000 euro, een pittige eis die hij vandaag niet bijstelde.

Integendeel zelfs, Wagner hield tijdens een geanimeerde zitting een pleidooi van twee uur om zijn strafvordering kracht bij te zetten. Na het weerwerk van de advocaat van de leider in play-off 1 – ook de speler zelf en trainer Philippe Clement waren aanwezig- lag de bal in het kamp van de Geschillencommissie. Die instantie pleitte Malinovskyi uiteindelijk vrij. Dat betekent dus dat Genk hem zondag kan opstellen tegen Club Brugge.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.