Geert De Vlieger legt haarfijn uit waarom goal Wesley niet afgekeurd had mogen worden

Geert De Vlieger (analist)

De fans van Club Brugge hebben voor de derde week op rij reden tot klagen over de VAR want die keurde tegen Anderlecht op slag van rust de 1-0 van Wesley Moraes af. Onterecht, zo stelt Geert De Vlieger.

28 april 2019 21:36 - “Volgens mij was het geen juiste beslissing. Ze hebben de lijn nu ingevoerd en ze hebben ons verteld dat je moet beginnen bij het juiste beeld, met name op het moment dat de eerste keer de bal geraakt wordt. Op het gebruikte beeld zie je al een witte schijn in beeld, dus dat betekent dat die bal eigenlijk al vertrokken is”, legt de ex-doelman uit in Sports Late Night.

“Eigenlijk start je dus niet met het 100% juiste beeld, wat in deze fase heel belangrijk is want het is millimeterwerk. Dan ga je kijken wat er op dat moment aan de hand is wat het buitenspel betreft en dan moet je gaan kijken naar de posities van Kara en Wesley. Je ziet een lijn die getrokken is op de voeten en daar lijkt de voet van Wesley inderdaad een tiental centimeter verder te staan dan die van Kara”, analyseert De Vlieger.

“Als je op de voeten afgaat dan is dit buitenspel, alléén moet je ook rekening houden met het bovenlichaam en de knie van Kara, dat is op dat beeld niet uit te maken en dus kan je nooit zeggen dat de lijnrechter een clear error maakt en dat is de essentie van de zaak. Dat is regel nummer één van de VAR”, oordeelt de gewezen keeper van Anderlecht en Club Brugge.

“Enkel als er een clear error is, mag de videoref tussenkomen. Wij hebben dit beeld langs alle kanten bekeken, nieuwe lijnen getekend en zelfs ander beeld geprobeerd, maar je kan op geen énkel beeld zeggen dat het een clear error is. De conclusie is dat je hier als VAR niet mag tussenkomen en dat het dus een geldig doelpunt was.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.