Hallucinant! Door blunder van ex-topref De Bleeckere kreeg Club onterechte penalty tegen in Genk

© Play Sports

Afgelopen week werden er flink wat boompjes opgezet over de discutabele penalty die Club Brugge incasseerde op het veld van Genk. “Belachelijk, maar terecht volgens het reglement”, klonk het haast unisono. Maar intussen blijkt dat de fase met Brandon Mechele gewoon nooit een elfmeter had mogen opleveren voor de competitieleider.

19 april 2019 09:41 - Volgens Het Nieuwsblad ligt een flinke vergeetachtigheid – zeg maar een blunder – van ex-topref Frank De Bleeckere aan de basis van de geïncasseerde strafschop. Het was namelijk de Talent & Elite Referee Manager van de KBVB die de Belgische scheidsrechters op de hoogte bracht van de gewijzigde regels met betrekking tot handspel.

Wat blijkt nu echter? De 52-jarige De Bleeckere was blijkbaar vergeten een uitzondering te vermelden in zijn powerpointpresentatie. Scheidsrechter Alexandre Boucaut en videoref Tim Pots baseerden zich dus op een onvolledig document waarin geen melding werd gemaakt van de uitzondering die Club had moeten behoeden voor een onterechte penalty.

In de documenten van de FIFA staat die uitzondering gelukkig wél vermeld. Letterlijk staat er: “Een speler zal doorgaans niet worden bestraft als de bal de hand/arm raakt als de bal van zijn eigen lichaam komt, of het lichaam van een andere speler (van eender welk team) die er zo dicht bij stond dat het bijna onmogelijk is om contact met de bal te vermijden.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.