Scheidsrechtersbaas schept alsnog duidelijkheid over handsbal Mechele

KRC Genk won twee weken geleden met 3-1 van Club Brugge. Vooral de handsbal van Brandon Mechele deed heel wat wenkbrauwen fronsen. Nu laat scheidsrechtersbaas Johan Verbist zich alsnog uit over de fase.

27 april 2019 09:51 - Verbist schept tegenover Het Laatste Nieuws duidelijkheid over de penalty die KRC Genk heeft gekregen tijdens de topper. “Mechele blokkeert een schot naar doel van Aly Samatta. Samatta krijgt de geblokkeerde bal tegen zijn been waardoor de bal via de grond tegen de onderarm van Mechele komt. Mechele staat op dat ogenblik door het blokkeren van de bal met de rug naar het spel en weet niet waar de bal zich bevindt.”

“De scheidsrechter laat doorspelen, maar wordt door de VAR toch naar het scherm geroepen”, gaat Verbist verder. “Na raadpleging van de beelden geeft de scheidsrechter strafschop. De VAR had hier niet moeten tussenkomen. Op het moment dat Mechele de bal tegen de arm kreeg, ging het niet meer over het blokkeren van de bal maar om een ongelukkig contact van de bal op de arm. De strafschop had hier dus niet moeten toegekend worden.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.