De uitleg die Clement kreeg toen Club hem twee jaar geleden niet promoveerde tot opvolger van MPH

De Bock en Clement

Philippe Clement mag straks misschien zijn eerste titel vieren als trainer van Genk en dat terwijl hij anno 2019 evengoed trainer van Club Brugge had kunnen zijn. Het bestuur koos twee jaar geleden evenwel voor een frisse wind met Ivan Leko. Vincent Mannaert legt nu nog eens haarfijn uit waarom er toen niet voor Clement werd gekozen.

11 mei 2019 13:04 - “Een uitstekende kabinetschef is niet noodzakelijk en zelden meteen een goede minister. Philippe zal de eerste zijn om toe te geven dat vandaag, begin mei 2019, hij al een heel andere, meer gevarieerde trainer is dan in de zomer van 2017. Philippe kwam uit de rol van T2”, luidt de uitleg van Vincent Mannaert in HLN.

“Als clubleider moeten wij ons de vraag stellen of een kandidaat-hoofdcoach al genoeg ontwikkeld is om zelf frontaal in de vuurlinie te gaan staan bij een club waar elk puntenverlies wordt aangevoeld als een gemiste kans”, argumenteert onze general manager.

“We kennen allemaal Philippe Clement als speler – niet geboren met het grootste talent, maar wél iemand die zich elke dag helemaal gaf en beter wilde worden en daardoor tien jaar bij Club voetbalde, een WK speelde, een transfer afdwong naar de Premier League en onderweg titels won. Maar een goeie T1 word je niet van vandaag op morgen”, stelt Mannaert.

“Niemand twijfelde eraan dat Philippe potentieel een topcoach kon worden, dat bewijst hij nu, maar het moment was toen niet geschikt.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.