Openda belust op revanche tegen ex-club Standard? “Ze deden niets voor hen terwijl hij de ene na de andere goal scoorde”

Loïs Openda staat na zijn belangrijke treffer tegen Genk flink in de spotlights en mogelijk mag de 19-jarige spits vanavond opdraven tegen zijn ex-club Standard. En dat wordt een weerzien met gemengde gevoelens want in Luik werd Openda niet bepaald goed behandeld.

16 mei 2019 15:18 - “De mama van Loïs kreeg bij Standard een kleine onkostenvergoeding en dat was het”, vertelt Pierre Frenay in Het Laatste Nieuws. Hij ontfermde zich destijds bij de U15 en U16 over onze snedige aanvaller en dit samen met onze ex-verdediger Eric Deflandre.

“Toen Loïs bij de U15 arriveerde, moest ik hem in eerste instantie warmte geven. Hij was de snelste speler van de Académie, maar zijn coach bij de U14 was niet correct met hem omgegaan. ‘Je bent mijn zwart schaap’, had hij Loïs op een dag gezegd. Zoiets vertelt je toch niet tegen een jongen van 13 jaar?”

Het verhaal van Frenay is schrijnend: “Voor een speler van die leeftijd moet je een coach, een vader en een vriend zijn. De moeder van Loïs moest vier kinderen opvoeden, toch deed de club niks voor hen. Daniel Van Buyten en co keken achteloos toe. Terwijl hij de ene na de andere goal scoorde.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.