RSCA-fans spuwen hun gal: “Geschokt door manier waarop we werden behandeld in Brugge”

Voor de supporters van Club Brugge was het afgelopen zondag(avond) feest na een altijd deugddoende overwinning tegen de aartsrivaal uit Brussel. De fans in het bezoekersvak hadden iets minder plezier, al had dat blijkbaar niet alleen met het povere vertoon van hun zwalpende ploeg te maken.

03 mei 2019 12:38 - De meegereisde RSCA-fans beklagen zich namelijk stevig over de manier waarop ze werden aangepakt door de ordediensten: “We zijn geschokt door de manier waarop de paars-witte fans zondag werden behandeld in Brugge. Bepaalde supporters werden zonder reden weggeleid om nogmaals gefouilleerd te worden”, klinkt het fors in een open brief van AFSA.

Iedereen werd sowieso al drie keer gefouilleerd vooraleer toegang te krijgen tot het stadion. Eens ze binnen waren, werden de fans in een omheind kippenhok gedropt”, aldus de Association Francophone des Supporters d’Anderlecht .

“Sommige bussen werden zelfs binnenstebuiten gekeerd. Er wordt meer gecontroleerd voor een voetbalwedstrijd dan aan de Belgische grenzen. Dat vinden wij schandalig. We zijn supporters, geen criminelen.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.