Scheidsrechtersbaas schept duidelijkheid over fases Club Brugge-Anderlecht

Club Brugge won met het kleinste verschil van RSC Anderlecht (1-0). Er waren ook enkele discutabele fases tijdens de topper. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist laat zijn licht schijnen op de situaties.

01 mei 2019 07:53 - Verbist zet het afgekeurde buitenspeldoelpunt van Wesley Moraes bij de geslaagde VAR-interventies van afgelopen speeldag. Ook bij de handsbalfase van Clinton Mata in de zestien werd er correct beoordeeld. “Bij een kapbeweging van Adrien Trebel krijgt Clinton Mata, die een sliding uitvoert, de bal tegen de arm. Die arm, waar hij op steunt, bevindt zich in een natuurlijke houding.”

“Zoals in een presentatie voorafgaand aan de Play-Offs werd verduidelijkt naar de clubs toe, is een bal tegen de steunarm in natuurlijke houding geen handspel”, gaat Verbist verder. “Het was dus een correcte beslissing van de scheidsrechter om verder te spelen. Ook de beslissing van de VAR om niet tussen te komen was juist.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.