Belangrijke reden waarom Vormer dit jaar niet niveau haalde van vorig seizoen

Ruud Vormer (Club Brugge - Sint-Truiden)

Vorig seizoen veranderde alles wat Ruud Vormer aanraakte in goud. Elke voorzet werd quasi een assist en hij maakt ook flink wat doelpunten. Deze jaargang verloopt het allemaal wat moeizamer voor onze kapitein en Vincent Mannaert denkt te weten hoe dat komt.

11 mei 2019 17:49 - “Ruud heeft vorig seizoen zijn Millésime gekend, maar zoals bij de champagne heb je maar één zo een oogstjaar. Het heeft dit seizoen even geduurd vooraleer Ruud besefte hoe hij aan dat wonderjaar is gekomen, namelijk door zich te smijten met en zonder bal”, klinkt het in HLN.

“Ruud is de koning van de zogenaamde nutteloze sprints. Een spurt waarbij je weet dat je de bal niet zult krijgen, maar daardoor trek je wel het veld open waardoor openingen en oplossingen ontstaan elders. De nutteloze sprint is ongelooflijk belangrijk en daarom dus wél nuttig”, is Mannaert overtuigd.

“Ruud heeft op een bepaald moment gezegd: ‘Ja maar, nu mag een ander meters maken.’ Ik snap die reflex, maar hij moest begrijpen wat de impact van zijn houding was op de ploeg. Het veld werd kleiner en hij maakte ons het voetballen moeilijker én finaal voor zichzelf… Voetbal blijft een teamsport.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.