BAS noemt liedjes over Anderlecht “beledigend”, maar fans reageren meteen met nieuwe positieve song

Sfeerbeelden Club Brugge - Anderlecht (5-0)

Een (gewonnen) match tegen Anderlecht gaat steeds gepaard met wat jennende en spottende liedjes waarbij de geuzennaam van de grote rivaal – “de joden” – steevast gehanteerd wordt. Het BAS heeft echter geoordeeld dat de gezangen een beledigend karakter hebben.

24 juli 2019 09:21 - Op donderdag 4 april werd vanuit het euforische bezoekende vak “Al wie niet springt, is een jood” en “Alle joden zijn homo’s” gezongen. Het bondsparket was niet mals voor de Clubliedjes en lied de club vervolgen, maar de Geschillencommissie Hoger Beroep sprak blauw-zwart vrij.

Daarmee is de kous evenwel niet want het BAS oftewel het Belgisch Arbitragehof voor de Sport heeft nu toch geoordeeld dat de zogenaamd antisemitische gezangen een beledigend karakter hebben. Joodse organisaties als FJO en CCOJB zijn formeel: “Deze folkloristische gezangen hebben absoluut geen plaats meer in een voetbalstadion.”

Fans van Club Brugge laten het oordeel echter niet aan hun hart komen en gaan de positieve toer op met een nieuw liedje dat niks met Anderlecht te maken heeft, maar wel een ode is aan onze geliefde flankspeler Clinton Mata. U kunt het hieronder beluisteren en zaterdag uit volle borst zingen!

Het BAS vindt sommige van onze songs ongepast. Geen probleem! We hebben toch dringend nood aan nieuwe songs. Post hieronder jouw goeie ideeën 👇

Geplaatst door The Blues of F.C. Bruges op Dinsdag 23 juli 2019

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.