UEFA maakt financiële verdeling bekend: enorm bedrag lonkt voor Club Brugge

Champions League

De deelnemers van de Champions League kunnen komend seizoen weer financieel een uitstekende zaak doen. De UEFA heeft de financiële verdeling voor de Europese toernooien bekendgemaakt.

12 juli 2019 10:30 - Alle clubs die zich plaatsen voor de groepsfase van de Champions League ontvangen een startbedrag van 15,25 miljoen euro. Daar komt voor iedere overwinning nog eens 2,7 miljoen bij, terwijl een gelijkspel goed is voor 900.000 euro.

Ook plaatsing voor de achtste finale (9,5 miljoen), kwartfinale (10,5 miljoen), halve finale (12 miljoen), de finale (15 miljoen) én de eindzege (nog eens 4 miljoen) zorgen ervoor dat de miljoenen kunnen binnenstromen.

De verdiensten in de Europa League zijn een pak minder. De 48 clubs in de groepsfase krijgen 2,92 miljoen startgeld. Een overwinning levert 570.000 euro op, een gelijkspel 190.000. Daarnaast kunnen groepswinst (1 miljoen) en de tweede plek in de poule (500.000 euro) opleveren.

Het bereiken van de zestiende finale (500.000 euro), achtste finale (1,1 miljoen), kwartfinale (1,5 miljoen), halve finale (2,4 miljoen) en finale (4,5 miljoen) zijn ook minder lucratief dan in de Champions League. De eindzege levert wel hetzelfde bedrag op: 4 miljoen.

De winnaars van beide Europese clubtoernooien kunnen alvast een extraatje incalculeren. Deelname aan de Europese Supercup is goed voor 3,5 miljoen en de winnaar ontvangt daarbovenop een bonus van nog eens 1 miljoen.

Landskampioen KRC Genk is al geplaatst voor de groepsfase van de Champions League, Club Brugge hoopt zich via de voorrondes te plaatsen en zo een financiële slag te slaan. In de Europa League hopen Standard, Antwerp en KV Mechelen (onder voorbehoud) geld binnen te halen.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.