Zo kwam Club bij Simon Deli uit: “Hij kwam met zijn naam aandraven toen Denswil wou vertrekken”

 © Club Brugge

De Oscar voor meest indrukwekkende debuut op speeldag 1 van de Jupiler Pro League kwam ongetwijfeld op naam van onze Simon Deli. De 27-jarige Ivoriaanse centrale verdediger overtuigde vriend en vijand met zijn onverzettelijke prestatie, maar hoe kwam Club eigenlijk bij hem uit?

30 juli 2019 14:56 - Eerst en vooral kende Philippe Clement hem nog van vorig seizoen, toen Genk in eigen huis een stevig Europees blauwtje liep tegen Slavia Praag: 1-4. Onze huidige coach raakte toen al onder de indruk van kleerkast Deli, die in Genk 90 minuten tussen de lijnen stond. Bij Club was het echter niet T1 Clement zelf die de naam van Deli als eerste liet vallen.

“Toen Denswil wou vertrekken, zaten we samen en kwam Johan Van Rumst met de naam Deli aandraven, die we nog kenden van de confrontaties met Genk tegen Slavia Praag. Samen met de scouts kwamen we tot de conclusie dat hij de beste kandidaat was om Denswil te vervangen. We zijn heel blij dat hij naar hier is gekomen want er was veel interesse”, aldus Clement.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.