Clement geeft in Linz zijn mening over uitstel van competitiematch in Charleroi

© Twitter Club Brugge

Philippe Clement en Mats Rits stonden vanavond de pers te woord in de aanloop naar het eerste van twee cruciale kwalificatieduels voor de Champions League. Onze coach had het niet alleen over de verraderlijke tegenstander LASK Linz, maar ging ook in op het uitstel van de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen Charleroi.

19 augustus 2019 18:40 - “Die vraag kwam niet van ons, maar wel van Gent en Antwerp. Die vraag kwam vervolgens op ons bord terecht en we hebben beslist om in dat verhaal solidair te zijn en ook onze wedstrijd uit te stellen. Die beslissing is zeker geen nadeel en was ook al genomen bij die andere ploegen”, aldus Clement vanuit Linz.

Opvallend: een paar jaar geleden, met name in het Europese boerenjaar 2015, was Club zelf vragende partij om een match uit te stellen, maar wie lag er toen dwars? Uitgerekend AA Gent, dat nu mee aan de kar trekt. “In die periode speelde Gent geen Europees voetbal, denk ik. Na de voorbije campagnes zullen ze anders omgaan met die zaken. En ze hebben ook een andere coach. Ik moet de rekening van anderen niet maken”, luidt het.

“Het is in ieder geval geen Belgisch, maar wel een Europees gegeven want het gebeurt ook in andere landen. Het is geen verkeerde beslissing: hoe meer clubs zich kwalificeren, hoe beter voor onze toekomst. Uitstel is echter geen garantie op kwalificatie. We moeten voor het seizoen ook goed nadenken over de kalender, dat je in de toekomst rekening kunt houden met zulke dingen”, besluit Clement.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.