Mata maakt indruk: “Het is zonde want hij was wel iemand die je kan selecteren voor de Rode Duivels”

Wat een geweldige prestatie leverde Clinton Mata gisteravond weer af. Onze onvermoeibare en fysiek impressionante rechtsback dweilde tegen Dinamo Kiev weer naar hartenlust zijn flank af en maakte ook een grote indruk op ex-speler en Clubicoon Gert Verheyen.

07 augustus 2019 14:00 - “Het lijkt erop dat Eduard Sobol, de nieuwe Oekraïense linksachter van Club, momenteel de minste is. Klopt niet. Hij is meer dan degelijk, maar de man aan de overkant is zo indrukwekkend dat Sobol erdoor in de schaduw wordt gezet. Clinton Mata dus”, analyseert Verheyen in Het Nieuwsblad.

“Die heeft alles wat een speler op die positie moet hebben. Hij heeft de snelheid, het loopvermogen, de kracht én een goeie voorzet. Als aanvaller tegen zo’n speler staan, dat doet echt wel pijn. Als aanvaller kan je dat niet blijven volgen. Want Mata blijft komen. Ter illustratie: tegen Waasland-Beveren liep Mata meer sprints in aantal én in afstand dan David Okereke.”

Verheyen spaart zijn lof niet: “Het is zonde dat Mata inmiddels caps heeft voor de Angolese nationale ploeg want hij was wel iemand die je kan selecteren voor de Rode Duivels. Castagne kreeg daar nu zijn kans en deed dat daar goed. Die heeft ook het loopvermogen en de fysiek om dat negentig minuten te doen, maar de pure power die Mata heeft, is zeldzaam. ”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.