Franky Van der Elst schat Europese kansen van Club in, dat goed nieuws krijgt met oog op volgende ronde

Franky Van der Elst (analist)

1-0 tegen Dinamo Kiev, is dat nu een goede uitgangspositie met het oog op de terugmatch van volgende week of niet? De meningen van de spelers liepen wat uiteen, maar Franky Van der Elst ziet het positief in. En bovendien ziet het er ook voor de laatste voorronde verre van slecht uit.

08 augustus 2019 13:13 - Laten we maar meteen beginnen met het goede nieuws: gisteravond slaagde underdog LASK Linz uit Oostenrijk erin om de Zwitserse favoriet FC Basel te verrassen op eigen veld. 1-2 werd het na doelpunten van Trauner en Klauss. Als Linz het thuis kan afmaken, wordt dat de op papier haalbare opponent van Club Brugge in de vierde en laatste kwalificatieronde.

Al moet Club dan wel zelf eerst de klus klaren in Kiev. “Het idee is: scoren. Wat dat betreft, heeft Club de ideale wapens om door te gaan. De drie spelers voorin hebben snelheid en diepgang. Hun spel is er ook op gebaseerd om snel te schakelen en diep te gaan”, zegt Franky Van der Elst.

“Club heeft alles om z’n voorsprong te verdedigen en dit over de streep te trekken. Ik vind dit absoluut een goeie uitgangspositie. Je kan altijd hopen dat je thuis het verschil maakt, maar daarvoor liggen de ploegen te dicht bij elkaar”, aldus onze voormalige nummer zes in HLN.

“Club mag niet ontevreden zijn dat de ontmoeting nog niet is gespeeld. Het is nu inderdaad hinken op twee gedachten, maar dat is ook voor Kiev het geval. Zij kunnen ook niet vol gas geven met het risico dat je er eentje binnenkrijgt. Scoren, staat zo goed als zeker gelijk aan de kwalificatie en daar moet Club zeker tot in staat zijn.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.