Mignolet blijft bij zijn rugnummer 88 ondanks commotie: “Ik zou niet weten waarom ik moet veranderen”

 ©  Club Brugge

Het was Filip Joos die in Extra Time de kat de bel aanbond over het ietwat gevoelige rugnummer 88 van Simon Mignolet. Dat wordt in neonazikringen immers vereerd omwille van de verwijzing naar Adolf Hitler. Mignolet reageerde na afloop van zijn debuut op de heisa.

07 augustus 2019 10:20 - “Ik zou niet weten waarom ik mijn rugnummer moet veranderen. Ik denk niet dat dat een issue mag zijn. Iedereen die mij kent weet ook wel dat dat geen topic is. Ik heb daar zelf nooit bij stilgestaan. Ik denk dat iedereen mij wel goed genoeg kent om te weten hoe ik ben en hoe ik in het leven sta”, klonk het na afloop voor de microfoon van Radio 1.

“We waren aan het kijken welke rugnummers nog vrij waren. Initieel was het de bedoeling om 12 te nemen, maar uit respect voor de twaalfde man heb ik dat niet gedaan”, aldus onze nieuwe topaanwinst.

“Ik heb altijd het rugnummer 22 gedragen. 88 is een viervoud van 22 en dit is mijn vierde club. Dat is het idee achter mijn keuze, zo simpel is het. Meer moet daar niet achter gezocht te worden en ik ga me er ook niet druk in maken”, hield Mignolet voet bij stuk.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.