Rugnummer van Simon Mignolet, dat vewijst naar geboortejaar, zorgt voor discussie in ‘Extra Time’

© Club Brugge

Simon Mignolet neemt bij Club Brugge plaats tussen de palen met het rugnummer 88 op zijn truitje. Een onschuldige verwijzing naar zijn geboortejaar, maar Filip Joos verwees maandagavond in Extra Time ook naar de omstreden symboliek rond het nummer 88.

06 augustus 2019 15:20 - “77 was beter geweest. 88 staat, en dat weten we sinds Gianluigi Buffon, in neonazikringen voor HH of Heil Hitler en dat is niet om te lachen in de geschiedenis. Nu ben ik er 100% zeker van dat Mignolet nooit aan die link gedacht heeft. Ik kan mij ergens ook voorstellen dat je zegt dat we niet in die gedachtegang moeten meegaan van die hersenloze neonazi’s”, aldus Filip Joos.

“Tegelijkertijd is de wereld intussen wel zo dat het hele internet erover begint als je met dat truitje in doel gaat staan voor een Europese wedstrijd. Ik denk dat Club ook zal inzien dat Simon maar beter een ander rugnummer kan kiezen. Destijds had je ook Dániel Tőzsér bij Genk en toen riep zelfs de politiek op om het niet te doen”, klonk het bij de commentator.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.