Fikse waarschuwing voor Clubspeler: “Zo’n offday kan hij zich niet al te vaak meer permitteren”

Supporters van Blauw-Zwart (Club Brugge - KRC Genk)

Hij begon in razende vaart aan het seizoen met vier goals in drie competitiewedstrijden, maar intussen staat David Okereke al ruim een maand droog. En dat terwijl de concurrentie staat te trappelen…

17 september 2019 08:32 - Ook Gert Verheyen vindt dat de Nigeriaanse aanvaller met zijn basisplaats speelt: “Hij bleef na een zwakke eerste helft tegen Cercle in de kleedkamer. Begrijpelijk, want de spits van Club was quasi onzichtbaar. Hij telde slechts zeven fatsoenlijke balcontacten. Drie daarvan waren passes die hij teruglegde”, luidt het scherp in Het Nieuwsblad.

“De vier andere keer raakte hij de bal kwijt. Zo had hij met een simpele pass over acht meter Diatta moeten aanspelen en alleen voor doel zetten. Okereke gaf de bal echter in de voeten van Dabila. Daar vloeide uiteindelijk de kans van Saadi uit. Na een ander balverlies op eigen helft volgde het schot van Stef Peeters”, analyseert Verheyen.

“Een excuus kan wel zijn dat Cercle met vijf achterin speelde en Okereke in de eerste helft voortdurend tegen drie centrale verdedigers moest opboksen. Na de rust speelde Club met Dennis én Openda centraal in de aanval”, wijst Gert Verheyen op een belangrijke tactisch factor.

Maar nadat hij als een ­raket uit startblokken schoot met vier goals in drie competitiewedstrijden, staat hij nu al een maand droog. Dat kan een spits wel eens overkomen, maar de concurrentie voorin is groot. Met Openda – die goed inviel, maar wel had moeten scoren – en de komst van Diagne kan hij zich zo’n offday niet al te vaak meer permitteren.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.