Is niveau van Club wel hoog genoeg om Galatasaray te vloeren? Spelers stellen de fans gerust

Interview Ruud Vormer (Club Brugge - Zulte Waregem)

Met een 0-2 derbyzege tegen Cercle op zak leeft Club Brugge toe naar de eerste opdracht in de Champions League tegen Galatasaray. Dat het tegen de Turkse topclub een ander paar mouwen wordt dan zaterdag behoeft geen betoog, maar toch maak ze zich in Jan Breydel geen zorgen.

17 september 2019 09:23 - “We zullen absoluut beter moeten doen. Winst in de derby is goed, maar we mogen niet blind zijn. Het kan niet dat je voor een match in de Champions League met een andere ingesteldheid op het veld stapt, al is dat mentaal niet gemakkelijk”, meent Simon Mignolet in Het Laatste Nieuws.

Die ziet wel een voordeel voor Club: “Woensdag kunnen wij net als Cercle spelen. Met onze snelheid en ons goed voetbal, tegen een ploeg die zichzelf waarschijnlijk als de evenknie of zelfs beter inschat dan Club Brugge. Galatasaray zal hoger moeten voetballen. En dat zal in ons voordeel zijn.”

Ook kapitein Ruud Vormer ziet het positief in: “Je weet dat toch, dat het anders wordt. Er was tegen Cercle véél te weinig beweging voorin, maar dat heeft niets met woensdag te maken. Het is een ander niveau, het tempo is veel hoger. Logisch dat je anders op het veld stapt. Zou niet mogen, maar dat is de Champions League, man. Mentaal is dat gewoon anders.”

En dan is er nog Hans Vanaken: “In Europa zal de hele ploeg top moeten zijn. De match van zaterdag en die van woensdag kan je totaal niet vergelijken. De tegenstander, de sfeer. Maar het klopt dat we allemaal een stap extra zullen moeten zetten. ’t Is meteen belangrijk, we willen meteen winnen”, windt de Gouden Schoen er in HLN geen doekjes om.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.