“OCMW”-gezangen aan adres van Turkse fans zorgen voor ophef: “Dit is verdoken racisme”

Club-fans met groot Club-truitje in Jan Breydelstadion

Lekker sfeertje afgelopen woensdag in het uitvak met de Turkse supporters die bij momenten vocaal indruk maakten. Ook de Clubfans lieten zich echter niet onbetuigd, maar het feit dat zij meermaals in koor “OCMW” scandeerden richting de bezoekers zet kwaad bloed.

20 september 2019 12:02 - Op de sociale media ontstond er al snel enige ophef over de zogenaamd stigmatiserende gezangen van het thuispubliek en ook een liberale politicus uit Gent wond zich flink op over de zaak. Al volgde er ook al snel reactie van Clubfans, die fijntjes wezen op het ook niet bepaald vlekkeloze gedrag van de supporters van Galatasaray (zie onderaan artikel).

Het begon dus met een verontwaardigde tweet, maar er volgde ook nog een reactie in Het Nieuwsblad: “Voor mij is dit verdoken racisme. Zo doe je alsof een hele bevolkingsgroep alleen maar bestaat uit leefloontrekkenden. Mensen van Turkse komaf wonen al meer dan vijftig jaar in België en oefenen verschillende functies uit in de maatschappij”, klinkt het boos.

Het Open Vld-gemeenteraadslid hoopt dat er ingegrepen wordt: “Het hele Jan Breydelstadion scandeerde het en dat zijn toch enkele tienduizenden mensen. Op die manier creëer je een draagvlak voor een beeld dat niet klopt. Ik geloof niet dat dat goed is voor onze maatschappij. Ik zou een oproep willen doen aan hun bestuur om een communiqué op te stellen, om duidelijk te maken aan hun achterban dat ze hier niet mee gediend zijn.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.