“Qua jeugd zal er niemand meer doorstromen bij Club Brugge”

Vormer - Vanaken (Club Brugge - KRC Genk)

Club Brugge heeft verschillende spelers binnengehaald om op meerdere fronten mee te strijden. Voetbalcommentator Tom Boudeweel ziet ook de keerzijde van de medaille.

05 september 2019 08:38 - “Op alle posities hebben ze nu minstens een dubbele bezetting”, begint hij tegenover Sporza. “Dat is de droom van elke trainer. Maar wat vooral opvalt is niet zozeer de breedte van de kern, wel de kwaliteit ervan. Club Brugge kan twee volwaardige elftallen op 1A-niveau opstellen. Met dat “tweede team” word je misschien geen kampioen, maar misschien haal je er wel de top 6 mee.”

“Vorig seizoen had je nog jonge kerels als Ngonge, die nog Champions League gespeeld heeft tegen Atletico. Dat is nu wel voorbij en dat is het negatieve aan deze situatie: qua jeugd zal er niemand meer doorstromen. De lat is met deze kern op CL-niveau gelegd en van de beloften is niemand sterk genoeg om nog door te stromen. Als de jeugdopleiding niet meegaat, kan er niemand meer doorbreken”, aldus Boudeweel.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Comments are closed.