Trotse Clement ziet zijn ploeg demonstreren in Mechelen: “Ik zie mijn groep van week tot week groeien”

© Play Sports

Philippe Clement zijn hand wordt met de wedstrijd meer en meer zichtbaar bij Club Brugge. De machine schakelde vanavond tegen KV Mechelen nog een versnelling hoger en blikte de nochtans altijd stugge thuisploeg met in met straffe 0-5 cijfers. Dan kan een trainer alleen maar glunderen van tevredenheid.

28 september 2019 21:28 - “Dat het scoren in de eerste helft weer een probleem leek? Het was 0-1 met de rust, hé. Dat dat te weinig was? Ja okay, maar ik heb nu de voorbije weken Real Madrid geanalyseerd en ik zie in veel van hun matchen dat Karim Benzema, James Rodríguez, Lucas Vázquez en Gareth Bale ook veel kansen krijgen en niet elke bal gaat binnen. Als daar de lat wordt gelegd voor mijn spitsen, met name dat elke kans een doelpunt moet zijn, dat gaan we nooit kunnen bereiken”, analyseert een nuchtere Philippe Clement.

“Wat ik wel zie, is dat mijn groep van week tot week en maand tot maand groeit. Of Diagne gestegen is in de hiërarchie? Dat is gewoon altijd een kwestie van het momentum Alle jongens voorin hebben al goeie dingen getoond: Openda, Dennis die vandaag niet gespeeld heeft, is al belangrijk geweest, Okereke en Tau zijn al belangrijk geweest, Diagne en Schrijvers zijn vandaag belangrijk en dat moet ook onze sterkte zijn”, klinkt het.

“We moeten op de juiste momenten, de juiste spelers kunnen brengen die in vorm zijn en die alles willen doen voor de ploeg. De jongens die op de bank zitten, moeten dan weer heel gretig zijn om in te komen om dan op het einde het verschil te maken. Ze moeten ook collectief het verschil maken en niet alleen bezig zijn met zelf een doelpunt maken. Dat heb ik vandaag ook gezien en dat moet de komende maanden onze kracht worden want we gaan gigantisch veel wedstrijden moeten spelen”, luidt het bij Play Sports.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.