Vlagverbranding en vernielingen Cerclefans blijven niet zonder gevolgen

Het was afgelopen zaterdag een vurige derby tegen Cercle, vooral naast het veld dan. De spionkop van groen-zwart verbrandde vroeg in de wedstrijd een vlag van een rivaliserende blauw-zwarte sfeergroep en ook flink wat stoeltje raakten beschadigd. En dat kan men natuurlijk niet zomaar laten passeren…

16 september 2019 13:29 - Volgens Het Nieuwsblad is de politie vast van plan om de supporters op te sporen die zaterdagavond in de noordtribune de Clubvlag van North Fanatics 2013 in brand staken. Met het oog op de identificatie van de daders verzamelen de ordediensten foto’s en videomateriaal.

Cercle zal zich bovendien moeten verantwoorden voor de geschillencommissie en riskeert in theorie zelfs een match achter gesloten deuren. Ook Club zal zich moeten verantwoorden gezien het feit dat er ook in het bezoekersvak sprake was van flink wat pyrotechnisch materiaal.

Na afloop van de match waren er ook nog ongeregeldheden met Clubfans die een poging waagden om een Cerclevak binnen te dringen. Op de Olympialaan kwam het dan weer tot relletjes. Twee heethoofden uit het Franse Lille werden ook bestuurlijk aangehouden door de politie.

©  Glenn Bogaert

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.