“Als Mignolet voorbije jaren tussen de palen gestaan had, had Club nu nog een paar titels meer gehad”

© Twitter Club Brugge

In zijn wekelijkse analyse van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League kan Peter Vandenbempt niet voorbij aan de nieuwe matchsontplooiing van Club Brugge. Dit keer werd AA Gent met 4-0 ingeblikt, alweer een straf statement van de ploeg van Philippe Clement.

07 oktober 2019 10:25 - “Club Brugge heeft de voorbije jaren door hard en slim te werken een voorsprong uitgebouwd, op het veld en ernaast. Sportief heeft het heel goed gewerkt en elk jaar een betere ploeg gevormd, met dit jaar de laatste ontbrekende schakel die ingevuld is: een doelman van topniveau”, aldus de voetbalman van Radio 1.

“Simon Mignolet is dit seizoen nationaal en Europees al heel belangrijk geweest. Als deze doelman de voorbije jaren tussen de palen gestaan had, had Club Brugge nu nog een paar titels meer gehad, denk ik”, klinkt het bij Sporza.

“En Philippe Clement is in zijn totaliteit ook een betere coach dan Ivan Leko, die ik nochtans ook al een heel goeie vond. Dus ja, Club Brugge is reuzegroot favoriet en kan enkel zichzelf kloppen door zelf fouten beginnen te maken”, oordeelt Vandenbempt.  

“Ook financieel, organisatorisch, commercieel en professioneel staat Club boven de rest op dit moment. Op zich is dat goed nieuws voor de concurrentie, want andere clubs kunnen dat ook. Genk heeft het bijvoorbeeld gedaan, doet het al, en is toch ook kampioen geworden.”  

De conclusie luidt als volgt: “Vooral Anderlecht, Standard en misschien ook AA Gent moeten dat dan ook maar doen: beter en misschien wel harder werken dan de voorbije jaren. Want anders zou het wel eens kunnen dat Club Brugge het Noordzee-gat uit is en dat we de kampioen de volgende jaren bij de competitiestart al kennen. Al hoop ik van niet.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.