Clement wijst op belangrijk aspect waar niemand over spreekt na PSG: “Daar wordt nogal licht overgegaan”

© YouTube Club Brugge

Drie dagen na de Europese bolwassing tegen PSG sprak Philippe Clement vandaag de pers toe in de aanloop naar de topper tegen Standard van zondag. Is die zware 0-5 al verteerd en hoe kijkt onze coach nu terug op die eerste nederlaag van het seizoen?

25 oktober 2019 13:25 - “Er was teleurstelling na de match en dat moet ook. Dat is ook logisch als je een match verliest en het was natuurlijk ook al heel lang geleden, maar vandaag was het opnieuw goed. Ik heb twee dagen geleden al een debriefing gehouden en vandaag ook nog eens. Er zijn heel veel goeie dingen gebeurd in die match en dat gaan we ook niet weggooien.”

De opponent was nu eenmaal van zwaar kaliber: “We weten dat we tegen een van de – op dit moment – drie beste ploegen in Europa hebben gespeeld en we hebben de match toch een uur in evenwicht gehouden. Niet door op onze eigen zestien te gaan staan, maar door hoog druk te zetten en zelf te durven voetballen. Ik denk dat dat heel positief is”, aldus Clement.

“Maar goed, dan komt er met Mbappé nog eens een exceptioneel talent bij en dan is er wat vermoeidheid bij ons én het gegeven dat een aantal jongens met meer ervaring niet beschikbaar waren, want daar wordt nogal licht overgegaan. Dat komt er ook bij en okay, dan kan je die match verliezen. Zondag is het een andere match, op een ander niveau ook.”

Had het met Ruud Vormer op het veld anders kunnen lopen? “Uiteraard is dat een nadeel hé, dat wisten we meteen vanaf het moment dat het gebeurde. Maar het is niet alleen Ruud, hé. Ook Mitrovic en Ricca waren er niet bij dinsdag en Balanta mocht niet starten en kon maar een beperkt aantal minuten spelen, dat is gewoon veel naar ervaring en kracht toe. Op dat gebied ben ik dan ook heel positief over heel veel dingen die mijn spelers hebben laten zien”, besluit onze trainer.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.