Ex-Clubspeler kreeg het hard te verduren in Engeland: “Wat ik op supportersfora heb zien passeren, was niet altijd even lief”

Gedoz - Butelle - Van Rhijn - Mechele - Cools - Pina - Wesley - Claudemir - Refaelov - Denswil - Bolingoli (Club Brugge - Kopenhagen)

Een recordtransfer was het afgelopen zomer, die van Wesley Moraes naar Aston Villa. Onze Braziliaanse targetspits leverde de Brugse kassa maar liefst 25 miljoen euro op, maar zijn overgang naar Engeland verliep voor Wesley zelf niet bepaald vlekkeloos.

15 oktober 2019 12:08 - De aanpassing aan de Premier League nam namelijk wat tijd in beslag en het geduld van de fans van de Engelse promovendus werd danig op de proef gesteld: “Wat ik op supportersfora al heb zien passeren, was niet altijd even lief voor Wesley. Alsof Aston Villa een schlemiel had gekocht”,  vertelt Stefaan Lammens aan Sporza.

De voormalige presentator van Sportweekend is supporter van Aston Villa en heeft dus een goed oog op wat er reilt en zeilt binnen en rond de club: “De verwachtingen waren bijzonder hoog. Ze dachten dat Wesley de ene goal na de andere zou maken. Hij scoorde na 3 speeldagen tegen Everton en na 6 tegen Arsenal, maar die laatste match ging verloren. Dan vergeten fans snel een goal”, aldus Lammens.

“Ikzelf twijfelde ook na de eerste speeldagen. Bij Club Brugge was hij heel nuttig voor de ploeg, maar ook in België was hij geen scoringsmachine. Bovendien heeft Aston Villa geen andere killers in zijn selectie. Fysiek is hij wel sterk, maar vaak stond hij vooraan gewoon te zwemmen.”

Maar het gaat wel zo stilaan de goede kant op met Wesley, die even tijd nodig had om zijn plaats te vinden: “Vergeet ook niet dat hij als Braziliaan die in België speelde, is terechtgekomen in de Premier League. Dat vraagt een aanpassing. Aston Villa kocht veel nieuwe spelers na de promotie. Je ziet dat de automatismen langzaam in de ploeg sluipen. Dat zal Wesley helpen. Bovendien scoorde hij ook 2 keer tegen Norwich. Het is maar Norwich, maar een spits die scoort, kweekt vertrouwen.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.