Gent minder tijd om te recupereren voor topper? Philippe Clement dient rivaal netjes van antwoord

Club Brugge nieuws
Club Brugge nieuws Foto: © ©ClubBruggeFans
/><figcaption> Facebook Club Brugge</figcaption></figure><!-- /wp:image --><!-- wp:paragraph --><p><strong>AA Gent wees er deze week, bij monde van manager Michel Louwagie, op dat Club Brugge meer tijd heeft om te recupereren voor de topper van zondag. Philippe Clement werd vandaag op zijn wekelijkse persbabbel geconfronteerd met die woorden en diende onze Oost-Vlaamse rivaal netjes en beleefd van antwoord. </strong></p><!-- /wp:paragraph --><!-- wp:more --><!--more--><!-- /wp:more --><!-- wp:paragraph --><p>

"Toen we tegen Genk moesten spelen, hadden wij ook een verplaatsing naar Linz en een heel belangrijke match achter de rug. Wij hebben daar ook niks over gezegd of niet over geklaagd dat Genk een hele week had om zich voor te bereiden. Iedereen moet naar zijn eigen team kijken, denk ik. Heeft Gent daar over geklaagd? Ja? Zoals ik gezegd heb: we hebben het tegen Genk ook gehad, we hebben daar niks over gezegd. Als je Europees wil spelen dan hoort dat erbij, dat weet je", aldus een gedecideerde Clement.

Waarop hij even fijntjes wijst op een gelijkaardige situatie in het verleden, toen de rollen omgekeerd waren: "Ik herinner mij nog 2014-2015, wij hebben toen 17 wedstrijden meer gespeeld hebben dan Gent. Maar dat was volgens het Gentse kamp toen geen belangrijk element in de titelstrijd, ondanks het feit dat er zelfs Europese matchen in de play-offs vielen. Ik denk dat er op dit moment dus weinig redenen zijn om te klagen."

Er lijkt ook geen valabel alternatief: "Als je die kalender nog anders wilt gaan indelen, gaat het heel moeilijk worden. Met het aantal matchen dat je in België hebt eigenlijk zelfs een mission impossible. Om ook nog eens rekening te gaan houden met het feit dat ploegen die Europees spelen enkel tegen elkaar mogen spelen in niet-Europese weken, aan die puzzel zou ik niet graag willen beginnen", bekijkt Clement het rationeel.

"Wij hebben het tegen Genk misschien zelfs nog meer gehad dan AA Gent nu. Genk beschikte namelijk over een hele week voorbereiding en wij hadden die Europese match. Laat ons dus gewoon maar focussen en proberen van elke keer met z'n allen top te zijn want we willen allemaal goed presteren in Europa en in de competitie", besluit onze T1.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand