Móet Vanaken speelminuten krijgen? ‘Anders nooit meer oproepen voor Rode Duivels’

Denswil - Refaelov - Dennis - Vormer - Vanaken - Cools

Er werd vorige interlandbreak al geopperd dat Hans Vanaken speelminuten moest krijgen. Ook nu laait die discussie weer op. Jan Ceulemans geeft tegenover Het Belang van Limburg zijn mening.

09 oktober 2019 08:59 - Bij Club Brugge heeft Vanaken een vrije rol, maar dat wordt moeilijk bij de Rode Duivels. “Dat weet hij zelf ook wel, denk ik. Bij Club Brugge heeft hij een vrije rol, doet hij bij wijze van spreken wat hij wil. Hij kan de bal achteraan gaan ophalen, infiltreert wanneer hij wil… dat kan bij de Rode Duivels natuurlijk niet. Zeker niet in het 3-4-3 systeem waar de bondscoach aan vasthoudt. Je moet Vanaken niet op de flank gaan zetten. Dat heeft geen zin.”

Vanaken kan ook een rijtje lager staan. “Zoals gezegd, hij kan gerust wat Tielemans en Dendoncker ook kunnen. En zeg nu zelf: als hij tegen San Marino niet mag meedoen, dan moet je hem nooit meer oproepen. Ik weet wel dat het systeem voor Martinez heel belangrijk is, maar je mag ook eens proberen te ontdekken welke andere spelers in dat systeem kunnen functioneren. Daar is een wedstrijd zoals die van donderdag een uitstekende gelegenheid toe.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.